2009 - The Scarlet Pimpernel - Next Generation

Op 29,30 en 31 janauri 2009 is ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan de musical The Scarlet Pimpernel opgevoerd. We hebben van de bezoekers heel veel lovende reacties mogen ontvangen.

Hieronder de recensie uit het Brabants Dagblad.

Next Generation viert lustrum met 'feest voor oog en oor'

door Harrie van Oudheusden. zaterdag 31 januari 2009 | 03:40 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 31 januari 2009 | 11:06

WAALWIJK - Musicalvereniging Next Generation slaagt er al twintig jaar in prima voor de dag te komen met verrassende opvoeringen. Dit vierde lustrum was weer aanleiding om de kwaliteit extra op te voeren.

Dat de leiding daar bijzonder in is geslaagd bleek donderdagavond in Theater De Leest overduidelijk. 'The Scarlet Pimpernel' biedt de acteurs gelegenheid om er een feest voor oog en oor van te maken. Het verhaal speelt zich af tijdens en rond de Franse revolutie (1793-1794) en switcht tussen Frankrijk en Engeland. De extreme en geheimzinnige handelingen zijn boeiend en worden door de sterke karakterrollen extra aangezet. De intriges leveren tussendoor toch nog leuke fragmenten op en worden door de koorleden vanuit hun 'loges' vocaal ondersteund. Dat het er ook fel aan toe kon gaan, bewezen botsingen waarbij letterlijk de degens worden gekruist.
Next Generation kan bogen op uitstekende artiesten, zoals de hoofdrolspeelster Agnes Brokken, gesecondeerd door Koen Ruis en Berry van de Wiel. Als Marguarite bereikt Brokken met haar prachtige stem en intonatie grote hoogten. In deze musical wordt de vrijheid genomen de ernst van het verhaal af te wisselen met luchtige en soms koddige scenes. Ruige gasten zorgden voor de vrolijke noot. Veel aandacht werd besteed aan de schitterende kledij uit de pruikentijd. Soms was het even rillen als de beul op het schavot uit zijn guillotine hoofden liet vallen. Toch 'eind goed, al goed' als na alle zoekplaatjes de 'Pimpernel' is ontdekt en de geliefden in het huwelijksbootje naar betere tijden kunnen afvaren.
Een extra applaus verdient het 17-koppige gelegenheidsorkest van vrijwilligers onder leiding van Ton van Alphen. Voor de leuke regie was Peter Jonkheer verantwoordelijk. Vanavond wordt de derde en laatste opvoering gegeven van deze mooie musical, die met ere aan de succesvolle voorgangers kan worden toegevoegd.


Alle producties / evenementen
 
 

STEL JE EENS VOORLia Hurkmans
Jarig op 06 Juni